Настолни игри сред природата

На 15 и 16 юни в село Чавдар ще се проведе третият национален фестивал за настолни игри Board Game Fest, като основната програма на фестивала обединява участници от цялата страна: клубове, общности, популярни лица, издатели, търговци и автори на игри. Организаторите Цветина Лунгарова и Михаил Лунгаров са с нас, за да ни поканят:

„Могат да дойдат хора, които не са играли игри, ще има занимания за членовете на семейството. Избухнахме всички след пандемията, енергията беше страхотна. Ще има демонстрации на нови български игри, както и за чуждестранни. Мястото е с прекрасна гледка, има и въжен парк. 

с. Чавдар ми е селото от дете, видяхме местността Св. Петка, първоначално не предполагахме такъв размах. Поговорихме с кмета и от дума на дума той ни подкрепи. Иначе щеше да си остане малко събитие. (Михаил). 

Хедлайн е церемонията по обявяване на Българска игра на годината. Игрите са подходящи за навлизащи в хобито. Имаме издатели, които са доста активни, има сериозно и бурно развитие. (Цветина)

Миналата година се получи национална среща. Досега имаше само регионални. Планираме да основем Национално сдружение. Скача се в дълбокото, имаме пример за семейства, които се прехранват изцяло от това. Има семейни магазини и клубове. С държавата не сме влизали в пряк диалог. Ако успеем да създадем споделен ресурс, можем да помогнем на семейните клубове да надградят.


Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *