Община Чавдар

Община Чавдар е една от най-малките общини в България – състои се само от едно населено място – с. Чавдар. Това обаче не пречи селото често да попада под прожекторите със своя модерен и красив облик, както и с многобройните събития, които се провеждат там.

Местността „Св. Петка“, където ще се проведе фестивалът, носи името си от параклиса „Св. Петка“ и включва:

Увеселително-развлекателен комплекс „Параклиса“, голяма закрита сцена, заслон с барбекю, места за хранене, магерница, заведение и зарядна станция за безплатно зареждане на електрически автомобили.

Спортно-туристическа атракция с „Въжеландия“, състояща се от две катерачни стени с височина 8 и 10 м, кула за наблюдения, въжена градина на две нива и допълнителни съоръжения за катерене, скачане, криене, люлеене, провиране и търкаляне сред сплетени цветни въжета за най-малките посетители.

Археологически парк „Тополница“, в който са изложени останки от раннонеолитно селище, съществувало преди повече от 7 000 години. За любителите на автентичните изживявания е предоставена възможност и за нощувка в неолитните жилища, които са възстановка на характерните за периода жилищни сгради.

Вижте още:

Полезни връзки:

Сайтът на Община Чавдар

https://www.chavdar.eu

Страницата на Община Чавдар във Фейсбук

https://www.facebook.com/Municipality.Chavdar